Hoe vind ik de juiste laptop accu?

06-02-2017

U kunt uw laptop accu eenvoudig vinden aan de hand van het laptop model. U vindt het model van uw laptop op een sticker aan de onderzijde van de laptop. U kunt uw laptop accu ook vinden aan de hand van het onderdeelnummer. Dit vindt u onderop de accu wanneer u deze uit de laptop verwijderd heeft. In veel gevallen wordt het onderdeelnummer voorafgegaan door Replace (with):, Spare: of P/N:. U kunt het model van uw laptop of het onderdeelnummer van uw accu invullen in onze zoekfunctie en u vindt direct de juiste accu voor uw laptop.

Aanvullende informatie en tips

Hieronder vindt u enkele handige tips indien u moeite heeft met het vinden van de juiste accu voor uw laptop.

Vind uw laptop model

Elke laptop heeft een modelnummer dat de exacte versie van de laptop aanduidt. Bij de meeste laptops staat het modelnummer, zoals hierboven uitgeled, onderop de laptop op een sticker. Het wordt vaak voorafgegaan door Model: of Type:.

Soms staat het laptop model niet op een sticker of is de sticker vervaagd en onleesbaar geworden. In dit geval kunt u de accu uit de laptop verwijderen en in het accuvak kijken of het laptop model hier wordt aangeduid. Ook in dit geval wordt het nummer vaak aangeduid met Model: of Type:.

Wanneer u het laptop model hebt gevonden, kunt u hierop zoeken via onze zoekfunctie. U kunt het best een zo kort mogelijk modelnummer gebruiken, bijvoorbeeld DV6-2030sd en niet HP Pavilion DV6-2030sd. Ook kunt u via de handige merknavigatie uw laptop accu vinden.

Vind uw onderdeelnummer

Elke laptop accu heeft minimaal één onderdeelnummer. Veel accu's hebben zelfs meerdere onderdeelnummers. Om dit onderdeelnummer te vinden, dient u eerst de accu uit de laptop te verwijderen. Hiervoor zet u eerst de laptop uit en draait deze om. Vervolgens gebruikt u de schuifjes aan de onderkant van de laptop naast de accu om de accu te verwijderen.

Op de laptop accu zult u meer informatie vinden, zoals de capaciteit in mAh en het voltage in V. Het onderdeelnummerstaat vaak linksboven of rechtsboven op de accu. In sommige gevallen, zoals bij HP laptop accu's, staat het op een losse sticker op de accu.

Wanneer u het onderdeelnummer gevonden heeft kunt u via de zoekfunctie zoeken op dit nummer. Het is mogelijk dat u meerdere resultaten krijgt omdat accu's met een verschillend voltage of een afwijkende capaciteit identieke onderdeelnummers kunnen hebben.